پادکست موفقیت- درآمدزایی از نوع فعال
در این پادکست موفقیت راجع به مزایا و معایب درآمدزایی فعال صحبت میکنیم. با دقت گوش کنید.
.
.
.
.
مزایای درآمدزایی فعال
- سرمایه کم یا عدم نیاز به سرمایه: اگر به مثالهای ذکرشده از درآمد فعال دقت کنید میبینید که مشاغلی که مشمول این نوع درآمد میشوند نیازی به سرمایه اولیه ندارند یا اینکه سرمایه اولیه کمی میطلبند. بهعنوانمثال برای فعالیت در شغل فروشندگی بیمه شما نیازی به سرمایه اولیه ندارید یا برای کسب درآمد از طریق مسافرکشی نیاز به تهیه یک اتومبیل است.
- ریسک کم در شکست: مزیت دوم شغلهایی که درآمد فعال ایجاد میکنند این است که دارای ریسک کمی میباشند. در این نوع مشاغل ریسک ورشکستگی و از بین رفتن سرمایه به نسبت کسبوکارهایی که درآمد غیرفعال ایجاد میکنند، خیلی کم است. فعالیت در فروشندگی یک محصول یا خدمت، فعالیت بهعنوان راننده تاکسی، استخدام در یک شرکت بهعنوان کارمند یا کارگر حقوقبگیر و … ریسک خیلی کمی به همراه دارد.
- نتیجه کوتاهمدت: مشاغل دارای درآمد فعال با توجه به اینکه ارتباط مستقیم با زمان صرف شده برای آن دارند، کوتاهمدت هستند. بهعبارتدیگر فرد با شروع به فعالیت در هر یک از مشاغل ذکرشده برای کسب درآمد فعال، از همان روز اول میتواند به درآمد برسد و هرقدر بیشتر کار کند، پول بیشتری کسب کند. یک راننده تاکسی از همان روز اول میتواند به گذران زندگی از طریق شغل جدیدش فکر کند، اما در درآمد غیرفعال این اتفاق نمیافتد.
معایب درآمدزایی فعال
- محدودیت نسبت به زمان: با توجه به اینکه این نوع درآمد به زمان فرد وابسته است، درنتیجه بیشتر از ۲۴ ساعت در طول یک روز نمیتوان به درآمدزایی مشغول شد. درنتیجه محدودیت نسبت به زمان سرعت ما را در ثروتمند شدن کند میکند. در شماره بعدی میبینیم که درآمد غیرفعال هیچ محدودیتی نسبت به زمان ندارد و یک نفر میتواند روزی چند هزار ساعت درآمدزایی کند.
- محدودیت نسبت به مکان: یکی دیگر از بزرگترین معایب درآمد فعال محدودیت آن نسبت به مکان است. یک راننده تاکسی همزمان نمیتواند در ۲ اتومبیل در حال کار باشد یا یک ویزیتور مواد غذایی نمیتواند همزمان در ۲ سوپرمارکت در حال بازاریابی و فروش باشد. همچنین یک کارمند نمیتواند همزمان در ۲ سازمان مشغول به کار باشد، زیرا بدیهی است که ما انسانها در حالت عادی قادر به طیالارض نیستیم!
- پیشرفت خطی و متناسب با تورم: معمولاً رشد درآمدی مشاغل درآمد فعال، یک رشد خطی و متناسب با تورم است و همراه با جهشهای بزرگ نیست. یک فردی که شروع به کار کارمندی میکند تا زمانی که بازنشسته میشود یک بازه حدوداً ۳۰ ساله را طی میکند که در این مدت به درآمدش هرسال با توجه به نرخ تورم و افزایش سابقه کاری بهصورت خطی و کند افزوده میشود، درحالیکه در سیستمهای درآمد غیرفعال در شماره بعد خواهید دید که نرخ رشد درآمد خطی و کند نیست.
- بالا بردن ریسکهای زندگی: در مشاغل درآمد فعال، به دلیل اینکه کسب درآمد به حضور فرد بستگی دارد، در صورت بروز مشکلاتی همچون امراض و بیماری، حادثه، ازکارافتادگی و … درآمد فرد نیز متوقف میشود و برای ادامه زندگی به مشکلات مالی جدی برخورد میکند. لذا افرادی که صرفاً درآمد فعال داشته و تلاشی در راستای ایجاد درآمد غیرفعال نمیکنند، با ریسکهای زیادی در زندگی مواجه هستند.
- اکثر مشاغلی که دارای درآمد فعال میباشند، سیستم حقوقبگیری هستند. بهعبارتدیگر فرد به ازای کاری که انجام میدهد، آخر ماه حقوق دریافت میکند. طبیعتاً زمانی یک کارفرما اقدام به استخدام یک نفر میکند که آن کارمند بیشتر از حقوقی که دریافت میکند در آن سازمان ارزش ایجاد نماید. بهطور مثال، یک کارمندی که ماهیانه ۲ میلیون تومان حقوق دریافت میکند، باید حداقل ۵ میلیون تومان ارزش ایجاد کند تا برای سازمان صرفه اقتصادی داشته باشد. درنتیجه در این حالت فرد حقوقبگیر کمتر از ارزش کاری خود حقوق دریافت میکند. بهعبارتدیگر افراد حقوقبگیر، اهرمی میشوند برای افراد کارفرما و همین اهرم باعث ایجاد درآمدهای خیلی زیاد و جهشهای بزرگ در درآمد غیرفعال برای کارفرما میشود.
میتوان گفت بزرگترین تفاوت درآمد فعال و غیرفعال در نوع درآمد است. درآمد فعال از نوع حقوق گرفتن و درآمد غیرفعال از نوع سود کردن است. جیم ران مدرس بزرگ موفقیت میگوید: «سود بردن بهتر از حقوق گرفتن است. حقوق گرفتن باعث گذران زندگی میشود که البته این بهنوبهی خود خوب است؛ ولی سود بردن باعث ایجاد ثروت میشود و این فوقالعاده است.»
نوشته پادکست موفقیت- درآمدزایی از نوع فعال اولین بار در کلینیک توسعه فردی ستکا (سپید) پدیدار شد.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.