رشد اکوسیستم استارتاپ و نوآوری
۱. خودتان را معرفی کنید، در چه رشتهای تحصیل کردهاید و در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟
سلام،
سیدرضا علوی، ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران، مدیر سایت فارسی بیز، مدرس دانشگاه و مدیر دفتر اشتغال و کارآفرینی جهاددانشگاهی خوزستان هستم.
۲. چه زمانی با استارتاپ ویکند و جامعه استارتاپی آشنا شدید؟ چه موضوعی باعث شد که به این مسائل علاقه مند شوید؟ در رابطه با فعالیتهای استارتاپی و جامعه استارتاپی تا به حال در شهرتان چه فعالیتهایی انجام دادهاید؟
در اولین دوره به عنوا مربی حضور داشتم. کار و علاقه من مشاوره و مربیگری کارآفرینی است. تاکنون در اهواز سمینارهای مختلف در حوزه راه اندازی کسب و کارهای نوپا برگزار کردم، به شرکتهای مرکز رشد مشاوره می دهم، رویداد استارتاپ ویکند برگزار کردم، جلسات هفکر را اندازی کردم و …
۳. آیا در شهر شما رویدادهایی که برای کارآفرینان مفید باشد و ارتباطات میان جامعه استارتاپی را بهبود بخشد وجود دارد؟ اگر پاسخ شما به این سوال آری است، لطفا آنچه در این رویدادها رخ میدهد را شرح دهید؛
در اهواز استارتاپ ویکند و هفکر برگزار می شود.
۴. چند نفر را میشناسید که به استارتاپها و کسب و کارهای آنلاین علاقه مند هستند؟ آیا این افراد، بیشتر افرادی با دانش فنی هستند؟ به نظرتان چه کار میشود کرد که تعداد این افراد بیشتر شود؟
۵. آیا در شهر شما استارتاپهایی که مشغول فعالیت هستند با هم ارتباط دارند یا به صورت جزیرهای فعالیت میکنند؟
اغلب جزیزه ای فعالی می کنند.
۶. آیا فرهنگ کارآفرینی در شهر شما وجود دارد؟ آیا مردم شهر شما برای کارآفرینی و کارآفرینان ارزش قائل هستند؟ اگر بخواهید یک استارتاپ را شروع کنید فکر میکنید که چقدر اطرافیانتان از شما حمایت میکنند؟
در خوزستان علی رغم اینکه برای کارآفرینان ارزش قایل هستند و کارآفرینان بزرگی هم وجود دارند ولی فرهنگ اغلب مردم تمایل به کار در صنعت (نفت، حفاری، فولاد، آب وبرق، نیشکر و ….) و استخدام دارد. کسب و کارهای خصوصی موجود هم اغلب بر فروش (غذا، موبایل، لباس و …) تمرکز دارند.
۷. آیا در شهر شما کارآفرینان شناخته شدهای وجود دارند؟ آیا افراد کارآفرین شهر شما حاضر به راهنمایی استارتاپها و کمک به رشد جامعه استارتاپی هستند؟
بله کارآفرینانی در سطح ملی مانند جی ال ایکس، دیمو، محصولا غذایی مجید و بسیاری دیگر خوزستانی هستند. حتی کارخانه و بعضا دفتر مرکزی آنها در خوزستان است. بله فرهنگ کمک به دیگران وجود دارد.
۸. در شهر شما، بیشتر کسب و کارها حول چه محوری هستند؟ شما پتانسیل شهرتان را چه میدانید؟
با توجه به موقعیت و امکانات خوزستان در حوزه های منابع طبیعی(نفت، گاز و…)، گردشگری و توریسم(آثار باستانی، مناطق دیدنی و تنوع اقلیم)، کشاورزی(آب و خاک حاصل خیز)، صنعت، مواد غذایی، صادرات و واردات (همجاوری با مرز آبی و خاکی) و همچنین شیلات، پتانسیل های بالای دارد. از نطر فرهنگی مردم خوزستان اغلب عاشق چیزهای نو و فناوری هستند و به تفریح علاقمند بنابراین می تواند بازارهای خوبی برای محصولات جدید، فناور محور و سرگرمی باشد. از نظر هرم سنی خوزستان یکی از جوان ترین استان های کشور است. علاوه بر آن ۷۰ هزار دانشجو در این استان مشغول به تحصیل هستند.