تولید بلدرچین با آینده ای روشن
گزارش «فرصت امروز» از سرمایه گذاری در صنعت تولید و پرورش بلدرچین
تولید بلدرچین با آینده ای روشن
برای تولید و پرورش بلدرچین باید حداقلها را داشته باشید، مثلا با زیرزمینی ۷۰ تا ۸۰متری کاری از پیش نمیرود. کمترین فضای مورد نیاز برای انجام چنین کاری و بهسود رسیدن در این حوزه، فضای مسقف مورد نیاز برای شروع کار ۴۰۰ تا ۵۰۰مترمربع است و به سرمایه اولیه ۸۰ تا ۱۰۰میلیون تومان هم نیاز است.
با این پیشفرض میتوان شروع خوبی داشت تا بعدها به توسعه برسد، ولی برای تولید صنعتی و انبوه، سرمایهگذاری میلیاردی لازم است. این جملات بخشی از صحبتهای مهندس ابوالفضل هنزایینژاد، مدیرعامل شرکت پرند یزد از نخستین تولیدکنندگان کبک، بلدرچین و قرقاول در کشور است.
در این گزارش در صحبت با او به بررسی بازار گوشت بلدرچین و آینده سرمایهگذاری در این حوزه پرداختهایم. بدن ما به غذاهای مختلفی نیاز دارد و یکی از مواد مهم که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد، پروتئین است.
این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی که انسان مصرف میکند، وجود دارد. گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئین حیوانی و گوشت سفید اهمیت زیادی داشته و بسیار مورد توجه انسان است.
به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایهگذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور انجام گرفته است. اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در کشور افزایش چشمگیری داشته و با توجه به استقبال مصرفکنندگان از گوشت لذیذ این پرنده، اغلب رستورانهای Fast Food، گوشت بلدرچین را در لیست غذاهای پرمصرف قرار دادهاند. خوشمزه بودن و آماده شدن سریع از مهمترین ویژگیهای طبخ و مصرف بلدرچین است. علاوه بر آن گوشت این پرنده بسیار مغذی و پرخاصیت است.
مهندس هنزایینژاد از نخستین تولیدکنندگان کبک، بلدرچین و قرقاول در کشور است و شرکت بزرگ پرند یزد را اداره میکند. این شرکت در شهرستان تفت استان یزد دایر شده و انواع محصولات گوشتی مربوط به طیور غیراز مرغ را پرورش و تولید میکند.
هنزایینژاد از نحوه شروع فعالیتش به «فرصت امروز» میگوید: آغاز کار ما از سال ۱۳۷۹ بود که نخستین گلههای کبک و بلدرچین را وارد کشور و شروع به فعالیت در این حوزه کردیم. بازار محصولات گوشت سفید که به این پرندگان مربوط میشود، خوب و مناسب است و واحدهای زیادی از ۱۶ تا ۱۵سال پیش تاکنون اقدام به پرورش و تولید کردهاند. گوشت بلدرچین و کبک طبیعت گرمی دارد و مناسب مصرف در فصل سرما است.
درحال حاضر بازار تولید و فروش این گونه محصولات خوب و از رونق کافی برخوردار است. سال به سال مقدار مصرف و استقبال بیشتر و بهتر میشود و مردم به اهمیت و ارزش بالای غذایی آن پی بردهاند. بیشتر تولیدات مجتمع صنعتی پرند به خارج از کشور صادر میشود.
بازارهای صادراتی این محصولات کشورهای عربی، کشورهای آسیای میانه، قفقاز و عراق است.این مجموعه صنعتی ماهانه ۸تن گوشت کبک و ۱۵تن گوشت بلدرچین تولید و عرضه میکند. قیمت گوشت بلدرچین بهصورت عمده بین ۱۴ تا ۱۶هزار تومان برای هر کیلو است.
وی درباره صادرات این کالای مغذی میافزاید: ظرف پنج ماه گذشته صادرات خوبی داشتیم و درصدد هستیم این برنامه را در سال جاری هم ادامه و در صورت امکان توسعه بدهیم. میزان صادرات ما در نیمه دوم سال ۹۴ بالغ بر ۹۰۰هزار قطعه بود که قیمت صادراتی آن برای هر کیلو بین ۶ تا ۷دلار بود.
هنزایینژاد از نحوه تولید و فعالیت در این شغل میگوید: پرورش بلدرچین مقرون بهصرفه است و دردسر کمتری نسبت به مرغ دارد. جوجه آن در مدت ۴۰روز بالغ میشود و بعد از همین مدت قادر به تخمگذاری میشود. دوران جوجهکشی آن کوتاه و بین ۱۵ تا ۱۶روز است. پرورش آن راحت است و سود حاصله از مرغ بیشتر است.
این حرفه جزو مشاغل پرسود و زودبازده است و همین مسئله باعث شده تا افراد زیادی سراغ این کار بروند. گوشت بلدرچین دارای خواص زیادی است و مصرف آن جنبه درمانی هم دارد و برای کمردرد و ضعف اعصاب بسیار مفید است. ضمن اینکه پروتئین خیلی بالایی دارد و گوشت آن به مراتب از گوشت قرمز بهتر است.
میزان اسیدآمینههای آن بالاست و کلسترول هم ندارد. این را هم اضافه کنم که ویتامین تخم بلدرچین با اینکه از نظر حجمی و وزنی ۱۰برابر کمتر از تخممرغ است، خاصیت آن پنج برابر آن است. تخم بلدرچین در بستهبندیهای ۱۲تایی بین ۱۸۰۰ تا دوهزار تومان به فروش میرسد. مقدار تولید هم ۷۰ تا ۸۰هزار دانه در ماه است.
این تولیدکننده قدیمی در مورد سرمایهگذاری در این حرفه به «فرصتامروز» گفت: برای تولید و پرورش باید حداقلها را داشته باشید. با زیرزمین۷۰-۸۰متری کاری از پیش نمیرود. کمترین فضای مورد نیاز مسقف برای شروع کار ۵۰۰ – ۴۰۰مترمربع است و سرمایه اولیه ۸۰ تا ۱۰۰میلیون تومان هم نیاز است. با این پیشفرض میتوان شروع خوبی داشت تا بعدها به توسعه برسد، ولی برای تولید صنعتی و انبوه، سرمایهگذاری میلیاردی لازم است.
در حال حاضر شرکت پرند یزد ۲۰هزار مترمربع مساحت دارد و واحدهای مختلفی از جمله: کشتارگاه صنعتی، کارخانهدان، کارگاه جوجهکشی، سالن پرورش و آزمایشگاه تخصصی را داراست. این مجموعه با سرمایه اولیه ۲۰۰میلیون تومان شروع به کار کرده و هماکنون محصولات مختلفی مانند گوشت کبک وبلدرچین، تخم و جوجه یکروزه پرورش و عرضه میکند.
هنزایینژاد تبلیغات بیشتر و معرفی کاملتر از این گونه محصولات را تضمینکننده تولید و پرورش بیشتر دانست و کمبود نقدینگی را یکی از اصلیترین موانع تولید برشمرد. اگر فرهنگ مصرف درست ترویج شود میزان مصرف و تولید بالاتر رفته و تعداد شاغلان افزایش خواهد یافت.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.